Achtergrond

Frank Buijs

Na mijn Atheneum B, een studie werktuigbouw aan de TU Delft en een Bachelor Technische Bedrijfskunde heb ik altijd gewerkt voor bedrijven in de proces- en maakindustrie. Hierin zijn alle disciplines van bedrijven wel vertegenwoordigd: groot, middelgroot en klein, nationaal en internationaal, beursgenoteerd maar ook familiebedrijven. 

Vanaf eind jaren tachtig heb ik mij gericht op strategisch, tactisch inkoop en het leidinggeven aan inkoopafdelingen in binnen- en buitenland. Vanuit deze basis heb ik als (commercieel) projectleider grote Capex investeringen gerealiseerd en ben mij verder gaan richten op Operations Management en het optimaliseren van de Supply Chain. In de tussentijd heb ik een Master in Strategic Purchasing Management behaald en mij aan de Nyenrode Universiteit verder in Logistiek Management bekwaamd en ben inmiddels ook QRM Alpha specialist. 

Mijn benadering is nooit eenzijdig. Ik zoek naar de optimale afstemming tussen klant, eigen organisatie en leveranciers.

Hierin staat het ketendenken centraal.

Het resultaat laat zich kwantificeren door een verbetering in Kwaliteit, Leverbetrouwbaarheid en/of Doorlooptijdverkorting wat vervolgens leidt tot Efficiency en Motivatie van medewerkers en klanten.

Om dit te bereiken is het soms noodzakelijk om meer uit te besteden, processen en werkzaamheden te optimaliseren, soms meer te automatiseren en de focus op de kerncompetentie te leggen. 

Kortom: Doe waar je goed in bent met kleine flexibele teams maar werk altijd vanuit het klantperspectief.


Ik kan u helpen bij het realiseren van deze veranderingen!